Blomkrukor, en värld att välja mellan

Tidigare såldes växterna i de välkända orangea krukorna, men nu säljs de oftast i svarta plastbehållare. I båda fallen behöver du blomkrukor för att placera dem på ett fint ställe i huset eller i trädgården. Samlingen av blomkrukor är mycket omfattande idag. Elho-krukorna finns till exempel i alla material och färger. Denna sektor följer också tydligt med sin tid. Elhos upplysta krukor är ett tydligt exempel på detta. De skapar en mycket speciell effekt i trädgården eller på balkongen och är energieffektiva.

Traditionella blomkrukor
Samlingen av lera eller lergods kan kallas så. Valet av detta material i det förflutna var verkligen ingen tillfällighet. Dessa blomkrukor är UV-beständiga, vattentäta och frostbeständiga. Du kan enkelt rengöra en sådan kastrull med vatten och en mild tvål. Om det har bildats ett kalklager kan du ta bort det genom att blötlägga grytan i vinägervatten en stund. Du kan också måla en blomkruka av lera eller lergods själv och få den att passa in i din (nya) inredning. De här krukorna har ett lantligt utseende men passar faktiskt till allt och är välbekanta.

Krukor av plast
Plast har helt klart ett annat utseende än lera eller lergods, men utbudet är enormt. Elhos kollektion av syntetiska blomkrukor är enorm. Plast är lätt och stark. Materialet andas inte och jorden förblir därför fuktig längre. Rengöringen är enkel och blomkrukorna fortsätter att se ut som nya även efter flera år. Krukorna bör dock placeras på ett fast underlag, annars finns det risk för att de välter eller blåser bort. Om du använder stora plastkrukor utomhus är det en bra idé att tynga ner krukan genom att till exempel placera några stenar under den. Plastkrukor är verkligen en tillgång i en modern inredning, men de kan också användas på andra ställen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Giftiga växter: Dessa växter är giftiga

Växter försöker skydda sig mot djur som vill äta dem. Vissa gör det med hjälp av taggar eller en bitter…

Blå blommande trädgårdsväxter

Agave Agave är verkligen inte en vanlig trädgårdsväxt, men man ser den stora växten allt oftare på skyddade platser i…