Giftiga växter: Dessa växter är giftiga

Växter försöker skydda sig mot djur som vill äta dem. Vissa gör det med hjälp av taggar eller en bitter smak och andra använder gift. Detta gift kan vara farligt för olika djur, men även för människor. Vilka giftiga växter ska du se upp för?

Giftiga växter för husdjur och människor
Giftiga växter för katter är ökända eftersom dessa husdjur ofta äter växterna för att bli av med hårbollar genom att kräkas. Men det finns också giftiga växter för hundar. Djur som äter växter känner vanligtvis igen de växter de inte bör äta, men även en kanin kan välja fel grönsak. Om du har djur utomhus är det alltid klokt att ta reda på om det växer växter i närheten som är giftiga för hästar eller t.ex. höns. Om det finns växter i din trädgård som är farliga för människor, ska du alltid vara försiktig med barn.

Några giftiga växter
Ett antal krukväxter som finns i de flesta vardagsrum är av olika skäl giftiga för människor, katter och hundar. Var därför alltid försiktig om du har följande växter hemma:

Skedarväxt eller spathiphyllum, något giftig för människor och djur.
Yucca-växt, giftig för människor och djur. Fibrerna i bladen kan irritera tarmarna ännu mer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Blomkrukor, en värld att välja mellan

Tidigare såldes växterna i de välkända orangea krukorna, men nu säljs de oftast i svarta plastbehållare. I båda fallen behöver…

Blå blommande trädgårdsväxter

Agave Agave är verkligen inte en vanlig trädgårdsväxt, men man ser den stora växten allt oftare på skyddade platser i…